Laktosfri
Ponzuwokad fläskfärs med grönkål, sesamfrön och koriander
4.18 (495)
Under 20 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
Jasminris
135 g
Champinjoner
125 g
Grönkål
100 g
Rödlök
1 st
Olja
Fläskfärs
250 g
Salt
1 krm
Malen ingefära
1 påse
Vitlök
2 klyfta
Ponzu
1 förp
Sesamfrön
1 förp
Koriander
20 g
Chili flakes
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 667 kcal
- Fett: 29 g
- Kolhydrater: 70 g
- Protein: 32 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Om du har tid - rosta gärna sesamfröna i en torr och het stekpanna!
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skiva champinjoner och strimla grönkål. Klyfta rödlök.
Hetta upp lite neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs fläskfärs ca 4 min, krydda med salt och malen ingefära. Tillsätt champinjoner och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner grönkål, rödlök och ponzu. Koka ihop ca 1 min.
Toppa woken med sesamfrön (se tips), koriander och lite chili flakes. Servera med jasminris.
Smaklig måltid!