Stekt kycklingfilé med parmesanrostad potatis och dragonsås
Rätten saknar betyg
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- smör
- vetemjöl
- vatten
- rödvinsvinäger
Timjan
10 g
Parmesanost, (20 g)
1 bit
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
½ msk
Salt
2 krm
Paprikapulver
1 tsk
Potatis
400 g
Snackgurka
1 st
Tomat
1 st
Mixsallad
65 g
Olivolja
Kycklingfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Olivolja
1 tsk
Smör
½ msk
Vetemjöl
1 tsk
Vatten
1 ½ dl
Vispgrädde
½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Torkad dragon
½ förp
Rödvinsvinäger
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 544 kcal
- Fett: 23 g
- Kolhydrater: 40 g
- Protein: 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Repa timjan genom att dra av bladen från stammen. Finriv parmesan. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och smörj in med olivolja. Strö riven parmesan, salt, paprikapulver och blad från timjan jämnt över bakplåtspappret. Halvera potatis. Lägg potatisen sida vid sida med snittytan ned mot ostblandningen. Tillaga i mitten av ugnen ca 22 min, tills potatisen är mjuk.
Krydda kycklingfilé med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Stek kycklingen ca 3 min per sida.
Lägg över den stekta kycklingen i en ugnsform. Tillaga klart i nedre delen av ugnen (under potatisen) ca 10 min, tills den är helt genomstekt.
Smält smör i en liten kastrull. Pudra över vetemjöl. Rör ner vatten, vispgrädde, kycklingbuljong och torkad dragon. Låt sjuda ca 4 min, rör om då och då. Smaka av med rödvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
Tärna gurka och tomat. Lägg allt i en salladsskål tillsammans med mixsallad. Ringla över lite olivolja.
Servera stekt kyckling med parmesanrostad potatis, sallad och dragonsås.
Smaklig måltid!