Halstrad laxfilé med dirty fries, parmesan, dill och tomatsallad
0,8 kg CO2e
Utan gluten

Halstrad laxfilé med dirty fries, parmesan, dill och tomatsallad

4.3 (968)
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • vitvinsvinäger
  • svartpeppar
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Dill
10 g
Parmesanost
1 bit
(Mjölk)
Röd chili
1 st
Matyoghurt
⅓ dl
(Mjölk, Laktos)
Tomat
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Dill
10 g
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Laxfilé
2 st
(Fisk)
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 561 kcal
  • Fett: 29 g
  • Kolhydrater: 40 g
  • Protein: 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). 
Skär potatis i pommes frites-stora strimlor. Lägg potatisstrimlorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper, blanda med lite olivolja och salt. Tillaga högt upp i ugnen ca 22 min. Rör om då och då. Finhacka dill. Skär röd chili i tunna skivor. Finriv parmesan. Vid servering: Ringla yoghurt över pommes fritesen och strö över dill, riven parmesan och röd chili. 
Skär tomat i mindre bitar. Finhacka bananschalottenlök och grovhacka dill. Lägg allt i en skål och blanda med vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
 Krydda laxen med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek laxen ca 3 min. Vänd fisken och stek ytterligare ca 2 min. 
Servera halstrad lax med tomatsallad och dirty fries.
Smaklig måltid!