Buldak - Eldkyckling med gochujang, mozzarella, sesamfrön och koreansk coleslaw
30-40

Buldak - Eldkyckling med gochujang, mozzarella, sesamfrön och koreansk coleslaw

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • sojabönor,
  • sesamfrön,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • socker
  • vitvinsvinäger
  • vatten
  • neutral olja

Till servering

Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Jasminris
135 g

Koreansk coleslaw

Vitkål
150 g
Salt
½ tsk
Morot
1 st
Salladslök
1 förp
Sesamolja (Sesamfrön)
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Socker
1 tsk
Vitvinsvinäger
½ msk

Ingefärssås

Ingefära
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Gochujangpasta (Sojabönor, Vete)
1 msk
Japansk soja (Sojabönor)
½ förp
Vitvinsvinäger
½ tsk
Socker
1 msk
Majsstärkelse
1 tsk
Vatten
1 dl

Eldkyckling

Kycklingfilé
300 g
Neutral olja
Salt
Mozzarella (Mjölk, Laktos)
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 749 kcal
  • Fett 21 g
  • Kolhydrater 83 g
  • Protein 57 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Har ni ingen stekpanna som tål ugnsvärme? Lägg då över kycklinggrytan i en ugnsform och gratinera.

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Till servering: Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen. Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över i en liten skål. 
  3. Koreansk coleslaw: Finstrimla vitkål och lägg i en rymlig bunke. Blanda med salt så att kålen mjuknar. Skala och finstrimla morot. Strimla salladslök (lägg undan lite till servering). Blanda ner morot, salladslök, vitvinsvinäger, socker och sesamolja i bunken med kål.
  4. Ingefärssås: Skala och finhacka ingefära och vitlök. Lägg i en skål och blanda med gochujangpasta, japansk soja, vitvinsvinäger, socker, majsstärkelse och vatten.
  5. Eldkyckling: Skär kycklingfilé i mindre bitar. Hetta upp neutral olja i en stekpanna som tål ugnsvärme. Stek kycklingen ca 5 min. Krydda med lite salt. Tillsätt ingefärssås och låt sjuda ca 2 min. 
  6. Bryt mozzarella i bitar och strö över kycklinggrytan. Ställ in hela stekpannan (se tips) i övre delen av ugnen och gratinera ca 5 min. 
  7. Strö rostade sesamfrön och finstrimlad salladslök över kycklingpannan. Servera med jasminris och koreansk coleslaw.