Bulgogi - Marinerad fläskkarré med päron, pak choy, ingefära och sesammajonnäs
30-40
1,0 kg CO2e
Laktosfri
Utan gluten

Bulgogi - Marinerad fläskkarré med päron, pak choy, ingefära och sesammajonnäs

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • socker
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger

Bulgogi

Vitlök
1 klyfta
sesamolja
Sesamolja (Sesamfrön)
1 tsk
japansk soja
Japansk soja (Sojabönor)
2 msk
Socker
2 tsk
Svartpeppar
fläskkarré
Fläskkarré
300 g

Sesammajonnäs

majonnäs
Majonnäs (Ägg)
½ dl
sesamolja
Sesamolja (Sesamfrön)
1 tsk
japansk soja
Japansk soja (Sojabönor)
1 tsk

Päronsallad

sesamfrön
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
ingefära
Ingefära
1 bit
Vitlök
1 klyfta
tomatpuré
Tomatpuré
½ förp
Socker
1 msk
japansk soja
Japansk soja (Sojabönor)
1 msk
Vitvinsvinäger
1 tsk
chili flakes
Chili flakes
1 tsk
päron
Päron
1 st
pak choy
Pak choy
1 st

Till servering

jasminris
Jasminris
135 g
Gemsallad
1 förp
snackgurka
Snackgurka
1 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 907 kcal
  • Fett 44 g
  • Kolhydrater 86 g
  • Protein 41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

  1. Bulgogi: Blanda ihop pressad vitlök, sesamolja, japansk soja, socker och lite nymald svartpeppar i en bunke. Skär fläskkarré i tunna skivor. Skär sedan skivorna i tunna strimlor. Blanda ner köttet i marinaden och låt marinera ca 20 min.
  2. Sesammajonnäs: Blanda majonnäs, sesamolja och japansk soja i en liten skål.
  3. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  4. Päronsallad: Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Lägg i en rymlig bunke och blanda ner pressad vitlök, tomatpurè, socker, japansk soja, vitvinsvinäger och chili flakes. Skär päron i små tärningar och finstrimla pak choy. Lägg ner i bunken och blanda ordentligt. Lägg upp på ett fat och toppa med sesamfrön.
  5. Bulgogi: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek det marinerade köttet ca 6 min, tills det fått en fin karamelliserad yta och är helt genomstekt.
  6. Bryt blad av gemsallad och skär gurka i tunna skivor. Servera fläskkarré, päronsallad, jasminris, sesammajonnäs och gurkskivor i salladsblad.