Pasta pesto pomodoro med nötter och soltorkade tomater
25-35
Vegetariskt

Pasta pesto pomodoro med nötter och soltorkade tomater

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • svartpeppar
  • salt

Till servering

mezze maniche rigate
Mezze maniche rigate (Vete)
200 g
pinjenötter
Pinjenötter
20 g
ruccola
Ruccola
30 g

Pesto pomodoro

Tanelli hårdost
Tanelli hårdost (Mjölk, Laktos)
2 st
soltorkade tomater
Soltorkade tomater
½ burk
pinjenötter
Pinjenötter
20 g
Olivolja
1 msk
Rödvinsvinäger
1 tsk
Svartpeppar

Grönsaker

gul lök
Gul lök
1 st
zucchini
Zucchini
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Salt
2 krm
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 730 kcal
  • Fett 33 g
  • Kolhydrater 82 g
  • Protein 25 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Spara gärna oljan från de soltorkade tomaterna och använd i receptet!

  1. Koka mezze maniche rigate enligt anvisning på förpackningen. Spara ½ dl pastavatten till steg 5.
  2. Rosta alla pinjenötter i en torr och het stekpanna ca 2 min. Lägg i en skål. Spara stekpannan.
  3. Pesto pomodoro:  Finriv Tanelli hårdost. Grovhacka soltorkade tomater. Lägg allt i en mixerbunke och tillsätt pinjenötter, olivolja (se tips!), rödvinsvinäger och lite nymald svartpeppar. Mixa lätt.
  4. Grönsaker: Finhacka gul lök. Tärna zucchini i cm-stora bitar. Skiva vitlök tunt. Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan och fräs grönsakerna på hög värme ca 4 min, tills de fått fin färg. Smaka av med salt.
  5. Späd pesto pomodoro med sparat pastavatten och blanda med kokt pasta. Vänd ner grönsakerna. Servera pastan toppad med pinjenötter och ruccola.