Vegetariskt
Pasta pesto pomodoro med nötter och soltorkade tomater
3.95 (285)
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- rödvinsvinäger
- svartpeppar
- salt
Mezze maniche rigate
200 g
Pinjenötter
20 g
Ruccola
30 g
Tanelli hårdost
2 st
Soltorkade tomater
½ burk
Pinjenötter
20 g
Olivolja
1 msk
Rödvinsvinäger
1 tsk
Svartpeppar
Gul lök
1 st
Zucchini
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Salt
2 krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 730 kcal
- Fett: 33 g
- Kolhydrater: 82 g
- Protein: 25 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Spara gärna oljan från de soltorkade tomaterna och använd i receptet!
Koka mezze maniche rigate enligt anvisning på förpackningen. Spara ½ dl pastavatten till steg 5.
Rosta alla pinjenötter i en torr och het stekpanna ca 2 min. Lägg i en skål. Spara stekpannan.
Finriv Tanelli hårdost. Grovhacka soltorkade tomater. Lägg allt i en mixerbunke och tillsätt pinjenötter, olivolja (se tips!), rödvinsvinäger och lite nymald svartpeppar. Mixa lätt.
Finhacka gul lök. Tärna zucchini i cm-stora bitar. Skiva vitlök tunt. Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan och fräs grönsakerna på hög värme ca 4 min, tills de fått fin färg. Smaka av med salt.
Späd pesto pomodoro med sparat pastavatten och blanda med kokt pasta. Vänd ner grönsakerna. Servera pastan toppad med pinjenötter och ruccola.
Smaklig måltid!