Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- rödvinsvinäger
- svartpeppar
- salt
Till servering
Mezze maniche rigate (Vete)
200 g
Pinjenötter
20 g
Ruccola
30 g
Pesto pomodoro
Tanelli hårdost (Mjölk, Laktos)
2 st
Soltorkade tomater
½ burk
Pinjenötter
20 g
Olivolja
1 msk
Rödvinsvinäger
1 tsk
Svartpeppar
Grönsaker
Gul lök
1 st
Zucchini
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Salt
2 krm
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 730 kcal
- Fett 33 g
- Kolhydrater 82 g
- Protein 25 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Spara gärna oljan från de soltorkade tomaterna och använd i receptet!
- Koka mezze maniche rigate enligt anvisning på förpackningen. Spara ½ dl pastavatten till steg 5.
- Rosta alla pinjenötter i en torr och het stekpanna ca 2 min. Lägg i en skål. Spara stekpannan.
- Pesto pomodoro: Finriv Tanelli hårdost. Grovhacka soltorkade tomater. Lägg allt i en mixerbunke och tillsätt pinjenötter, olivolja (se tips!), rödvinsvinäger och lite nymald svartpeppar. Mixa lätt.
- Grönsaker: Finhacka gul lök. Tärna zucchini i cm-stora bitar. Skiva vitlök tunt. Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan och fräs grönsakerna på hög värme ca 4 min, tills de fått fin färg. Smaka av med salt.
- Späd pesto pomodoro med sparat pastavatten och blanda med kokt pasta. Vänd ner grönsakerna. Servera pastan toppad med pinjenötter och ruccola.