Bakad sötpotatis med frijoles, pico de gallo och picklad rödlök
Utan gluten
Vegetariskt

Bakad sötpotatis med frijoles, pico de gallo och picklad rödlök

3.95 (301)
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • bakplåtspapper
  • vatten
  • socker
  • rödvinsvinäger
  • svartpeppar
Sötpotatis
2 st
Olivolja
Salt
Bakplåtspapper
Rödlök
½ st
Vatten
½ dl
Socker
1 msk
Rödvinsvinäger
1 msk
Rödlök
½ st
Svarta bönor
1 förp
Olivolja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Vatten
1 ½ dl
Spiskummin
2 förp
Paprikapulver
1 förp
Rödvinsvinäger
½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Tomat
2 st
Jalapeño
½ st
Koriander
20 g
Rödvinsvinäger
½ tsk
Salt
1 krm
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 544 kcal
  • Fett: 15 g
  • Kolhydrater: 87 g
  • Protein: 15 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Halvera sötpotatis på längden. Gnid in halvorna med lite olivolja och salt. Lägg med snittytan nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 30 min, tills sötpotatisen är mjuk.
Skiva rödlök tunt. Koka upp vatten, socker och rödvinsvinäger i en kastrull. Vänd ner löken och sjud ca ½ min, eller tills löken börjar mjukna. Ta från värmen och låt stå till servering.
Finhacka rödlök. Häll av och skölj svarta bönor. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs lök och pressad vitlök ca 3 min. Tillsätt bönor, vatten, spiskummin, paprikapulver, rödvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar. Sjud ca 10 min, eller tills vätskan kokat in.
Tärna tomat smått. Kärna ur och finhacka jalapeño. Grovhacka koriander (spara hälften till servering). Lägg allt i en skål och blanda med rödvinsvinäger och salt. 
Mosa sötpotatisens inkråm med en gaffel. Servera bakad sötpotatis fylld med frijoles, pico de gallo, matyoghurt, picklad rödlök och koriander.
Smaklig måltid!