Utan gluten
Fläskgyros med tomatsås, krämig gurksallad och rostad potatis
4.07 (273)
Under 35 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vitvinsvinäger
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Vitlök
1 klyfta
Senap
1 msk
Spiskummin
1 tsk
Salt
½ tsk
Fläskkotlett
300 g
Olivolja
Gul lök
1 st
Olivolja
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
1 dl
Chili flakes
1 krm
Kycklingbuljong
½ påse
Salt
Svartpeppar
Gurka
1 st
Matyoghurt
1 dl
Vitvinsvinäger
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 527 kcal
- Fett: 18 g
- Kolhydrater: 52 g
- Protein: 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Halvera potatis. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 20 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
Blanda pressad vitlök, senap, spiskummin och salt i en bunke. Strimla fläskkotlett och blanda ner i senapsblandningen. Låt marinera ca 15 min.
Hacka gul lök. Hetta upp lite olivolja i en kastrull. Fräs lök ca 2 min. Tillsätt konserverade körsbärstomater, vatten, chili flakes (efter egen smak) och smulad kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 10 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Dela gurka på längden och skär gurka i mindre bitar. Lägg i skål och blanda med matyoghurt, vitvinsvinäger, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek det marinerade fläskköttet ca 7 min, tills det är helt genomstekt.
Servera fläskgyros med tomatsås, krämig gurksallad och rostad potatis.
Smaklig måltid!