Köttfärsgulasch med zucchini, yoghurt och surdegspavé
4.11 (716)
Under 20 min
15 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- socker
- balsamvinäger
- vatten
- salt
- svartpeppar
Gul lök
1 st
Bakpotatis
1 st
Zucchini
1 st
Olivolja
Nötfärs
250 g
Vitlök
2 klyfta
Socker
½ tsk
Rosmarin/timjan mix
½ förp
Spiskummin
1 tsk
Chili flakes
½ tsk
Torkad oregano
½ msk
Balsamvinäger
½ msk
Kinesisk soja
½ msk
Tomatpuré
½ förp
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
1 dl
Köttbuljong
1 påse
Salt
Svartpeppar
Surdegspavé
2 st
Matyoghurt
1 dl
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 693 kcal
- Fett: 23 g
- Kolhydrater: 84 g
- Protein: 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 220°C (vanlig).
Tillaga surdegspavé enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka gul lök. Skala bakpotatis. Tärna zucchini och bakpotatis. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs lök, nötfärs, zucchini, bakpotatis och pressad vitlök. Fräs ca 4 min.
Rör ner socker, rosmarin/timjan mix, spiskummin, chili flakes (efter smak), torkad oregano, balsamvinäger, kinesisk soja, tomatpuré, konserverade körsbärstomater, vatten och köttbuljong. Sjud ca 10 min, tills potatisen är mjuk. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera köttfärsgulasch med nygräddat bröd och matyoghurt.
Smaklig måltid!