0,7 kg CO2e
Laktosfri
Bang bang ponzu chicken med sesamdressad gurka och sojamajonnäs
4.07 (499)
Under 20 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vatten
- vitvinsvinäger
- salt
Jasminris
135 g
Sesamfrön
1 förp
Chili flakes
Vatten
5 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Kycklingfilé
300 g
Ponzu
1 förp
Japansk soja
1 msk
Majonnäs
½ dl
Japansk soja
½ msk
Gurka
1 st
Rödlök
1 st
Sesamolja
2 tsk
Vitvinsvinäger
2 tsk
Salt
1 krm
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 732 kcal
- Fett: 29 g
- Kolhydrater: 72 g
- Protein: 46 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Koka upp vatten och kycklingbuljong i en kastrull. Lägg ner kycklingfilé och låt sjuda på låg värme under lock ca 15 min, tills kycklingen är helt genomkokt.
Blanda majonnäs och japansk soja i en liten skål.
Tärna gurka och strimla rödlök. Lägg allt i en skål och blanda med sesamolja, vitvinsvinäger och salt.
Ta upp kycklingen och lägg på en skärbräda. Dra sönder kycklingen till remsor med hjälp av 2 gafflar. Blanda kyckling, ponzusås och japansk soja i en bunke.
Servera bang bang ponzu chicken med jasminris, gurksallad och sojamajonnäs. Toppa med sesamfrö och chili flakes.
Smaklig måltid!