15-20
0,7 kg CO2e
Laktosfri
Bang bang ponzu chicken med sesamdressad gurka och sojamajonnäs
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- sesamfrön,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vatten
- vitvinsvinäger
- salt
Till servering
Jasminris
135 g
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Chili flakes
Bang bang chicken
Vatten
5 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Kycklingfilé
300 g
Ponzu (Sojabönor, Vete)
1 förp
Japansk soja (Sojabönor)
1 msk
Sojamajonnäs
Majonnäs (Ägg)
½ dl
Japansk soja (Sojabönor)
½ msk
Gurksallad
Gurka
1 st
Rödlök
1 st
Sesamolja (Sesamfrön)
2 tsk
Vitvinsvinäger
2 tsk
Salt
1 krm
Näringsvärde per portion
- Energi 735 kcal
- Fett 29 g
- Kolhydrater 72 g
- Protein 46 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Bang bang chicken: Koka upp vatten och kycklingbuljong i en kastrull. Lägg ner kycklingfilé och låt sjuda på låg värme under lock ca 15 min, tills kycklingen är helt genomkokt.
- Sojamajonnäs: Blanda majonnäs och japansk soja i en liten skål.
- Gurksallad: Tärna gurka och strimla rödlök. Lägg allt i en skål och blanda med sesamolja, vitvinsvinäger och salt.
- Bang bang chicken: Ta upp kycklingen och lägg på en skärbräda. Dra sönder kycklingen till remsor med hjälp av 2 gafflar. Blanda kyckling, ponzusås och japansk soja i en bunke.
- Servera bang bang ponzu chicken med jasminris, gurksallad och sojamajonnäs. Toppa med sesamfrö och chili flakes.