Portabelloburgare med pannoumi och rödbetstzaziki

ViktVäktarna

Vegetariskt
14
Points®värde per portion

Portabelloburgare med pannoumi och rödbetstzaziki

3.55 (97)
Under 30 min
9 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • svartpeppar
  • olja
Rödbeta
1 st
Salt
1 krm
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Flytande honung
½ förp
Vitlök
½ klyfta
Svartpeppar
Olja
½+½ tsk
Portabello
2 st
Pannoumi, (75 g)
½ förp
(Mjölk, Laktos)
Salt
Svartpeppar
Hamburgerbröd
2 st
(Vete)
Ruccola
30 g
Morot
2 st
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Om du väljer bort ena brödhalvan kan du dra av 2 Points per portion.

 Skala och grovriv rödbeta. Lägg i ett durkslag och blanda med salt, låt stå ca 5 min. Pressa ur lite vätska ur betorna och lägg i en skål och blanda med matyoghurt, flytande honung, pressad vitlök och lite nymald svartpeppar. Smaka av med lite salt. 
Hetta upp ½ tsk neutral olja i en rymlig stekpanna och stek portabello ca 3 min per sida. Krydda med lite salt och lite nymald svartpeppar. Spara stekpannan.
Dela pannoumi på hälften. Hetta upp ½ tsk neutral olja i den använda stekpannan och stek osten ca 1 min på hög värme, tills den fått fin färg. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. 
Skala och skär morot i stavar.
Hetta upp en torr stekpanna och rosta hamburgerbröden med snittytan nedåt, tills de fått fin färg (se tips!).
Fyll hamburgerbröden med ruccola, portabello, pannoumi och rödbetstzatziki. Servera med morotsstavar. 
Smaklig måltid!