Pad thai med wokad fläskkotlett och jordnötter

ViktVäktarna

Laktosfri
Utan gluten
12
Points®värde per portion

Pad thai med wokad fläskkotlett och jordnötter

3.97 (581)
Under 30 min
13 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Jordnötter
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Balsamvinäger
  • socker
Broccoli
1 st
Morot
1 st
Vitlök
2 klyfta
Fläskkotlett
300 g
Risnudlar, (100 g)
½ förp
Sesamolja
½ msk
(Sesamfrön)
Ägg
1 st
(Ägg)
Japansk soja
2 msk
(Sojabönor)
Fisksås
½ msk
(Fisk)
Balsamvinäger
½-1 msk
Socker
½ msk
Srirachasås
½ förp
Lime, (limesaft)
½ st
Lime, (limeklyftor)
½ st
Hackade jordnötter
20 g
(Jordnötter)
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Dela broccoli i små buketter och strimla stammen tunt. Skala och skär morot i tunna stavar. Skiva vitlök fint. Skär bort ev fettkant på fläskkotletten. Strimla köttet tunt.
Koka risnudlarna ca 3 min i saltat vatten. Häll av nudlarna och skölj i kallt vatten. Låt rinna av och klipp dem med sax.
 Blanda japansk soja, fisksås, balsamvinäger, socker, srirachasås och pressad saft från halva limen i en skål. 
Hetta upp hälften av sesamoljan i en wok eller rymlig stekpanna på högsta värme. Stek fläskstrimlorna ca 30 sekunder. Tillsätt sedan broccoli och morot tillsammans med resterande sesamolja och låt steka ytterligare ca 3 min.
Sänk till medelvärme och tillsätt vitlök, fräs ca 1 min.
Gör lite plats i pannan och knäck ner ägget. Låt steka under omrörning ca 1 min och blanda sedan ner woksåsen och risnudlarna. Stek ihop allt ca 2 min, tills köttet är helt genomstekt.
Klyfta resten av limen. Servera pad thai toppad med hackade jordnötter och limeklyfta. 
Smaklig måltid!