Grekiska biffar i tomatsås

ViktVäktarna

Laktosfri
Utan gluten
17
Points®värde per portion

Grekiska biffar i tomatsås

4.21 (214)
Under 45 min
10 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olja
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olja
1 tsk
Salt
Nötfärs
250 g
Vitlök
1+1 klyfta
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Fetaost
50 g
(Mjölk, Laktos)
Olivolja
1 tsk
Tomatpuré
½ förp
Krossade tomater
1 förp
Torkad oregano
1 tsk
Torkad timjan
1 tsk
Grönsaksbuljong
1 påse
Mixsallad
30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta potatis. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med neutral olja och lite salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
Blanda nötfärs, pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar i en bunke. Smula ner fetaost och forma till 4 mindre biffar.
Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Bryn biffarna ca 3 min per sida, tills de har fått fin färg. Blanda ner tomatpuré och låt fräsa med ca ½ min. Tillsätt krossade tomater, pressad vitlök, torkad oregano, torkad timjan och grönsaksbuljong.
Koka upp och sjud tills biffarna är helt genomstekta och tomatsåsen kokat in något. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
Servera grekiska biffar i tomatsås med klyftpotatis och mixsallad.
Smaklig måltid!