Grekiska biffar i tomatsås
35-45
Laktosfri
Utan gluten
17
Points®värde per portion

Grekiska biffar i tomatsås

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • neutral olja
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja

Rostad potatis

potatis
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Neutral olja
1 tsk
Salt

Grekiska biffar

nötfärs
Nötfärs
250 g
Vitlök
1+1 klyfta
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
fetaost
Fetaost (Mjölk)
50 g
Olivolja
1 tsk
tomatpuré
Tomatpuré
½ förp
krossade tomater
Krossade tomater
1 förp
torkad oregano
Torkad oregano
1 tsk
torkad timjan
Torkad timjan
1 tsk
grönsaksbuljong
Grönsaksbuljong
1 påse

Till servering

Mixsallad
30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostad potatis: Klyfta potatis. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med neutral olja och lite salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
  3. Grekiska biffar: Blanda nötfärs, pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar i en bunke. Smula ner fetaost och forma till 4 mindre biffar.
  4. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Bryn biffarna ca 3 min per sida, tills de har fått fin färg. Blanda ner tomatpuré och låt fräsa med ca ½ min. Tillsätt krossade tomater, pressad vitlök, torkad oregano, torkad timjan och grönsaksbuljong.
  5. Koka upp och sjud tills biffarna är helt genomstekta och tomatsåsen kokat in något. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
  6. Servera grekiska biffar i tomatsås med klyftpotatis och mixsallad.