Kyckling- och rotfruktssoppa med morot, rotselleri och dragon
25-35
Utan gluten
4
Points®värde per portion

Kyckling- och rotfruktssoppa med morot, rotselleri och dragon

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • selleri

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • vatten
  • salt
  • svartpeppar

Kycklingsoppa

Morot
2 st
Rotselleri (Selleri)
200 g
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Neutral olja
½ msk
Curry
½ tsk
Vatten
3½ dl
Kycklingbuljong
1 påse
Torkad dragon
½ tsk
Kycklingfilé
300 g
Milda mat 4% (Mjölk, Laktos)
1¼ dl
Majsstärkelse
½ msk
Salt
Svartpeppar
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

  1. Kycklingsoppa: Skala och tärna morot och rotselleri i små tärningar. Strimla gul lök och finhacka vitlök.
  2. Hetta upp neutral olja i en rymlig kastrull och fräs morötter, rotselleri och gul lök ca 5 min. Tillsätt vitlök och curry, fräs ytterligare ca ½ min. 
  3. Tillsätt vatten, kycklingbuljong och torkad dragon. Låt koka upp. 
  4. Skär kycklingfilé i mindre bitar, ca 2x2 cm och lägg ner i den kokande soppan. Koka upp och sjud under lock ca 5 min, tills kycklingen är klar och rotfrukterna mjuknat något.
  5. Blanda ner Milda mat och majsstärkelse (utblandat i lika delar vatten). Koka upp och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  6. Servera kycklingsoppan i djupa skålar.