Hunan pork - Kinesisk fläskwok med röd och grön chili, färsk ingefära och paprika
30-40
Laktosfri

Hunan pork - Kinesisk fläskwok med röd och grön chili, färsk ingefära och paprika

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • socker
  • vatten
  • salt
  • neutral olja

Jasminris

jasminris
Jasminris
135 g

Sojasås

Socker
½ msk
Vatten
1 msk
kinesisk soja
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
japansk soja
Japansk soja (Sojabönor)
1 msk

Hunan pork

röd paprika
Röd paprika
1 st
rödlök
Rödlök
1 st
röd chili
Röd chili
1 st
grön chili
Grön chili
1 st
ingefära
Ingefära
1 bit
Vitlök
1 klyfta
fläskkarré
Fläskkarré
300 g
majsstärkelse
Majsstärkelse
1 påse
Salt
2 krm
Neutral olja
Näringsvärde per portion
  • Energi 674 kcal
  • Fett 21 g
  • Kolhydrater 85 g
  • Protein 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Chili kan variera i hetta, är chilin väldigt stark så plocka bort frön och fröfäste!

  1. Jasminris: Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Sojasås: Blanda socker, vatten, kinesisk soja och japansk soja i en skål.
  3. Förberedelse Hunan pork: Strimla röd paprika. Klyfta rödlök. Strimla röd och grön chili (se tips). Skala och finhacka ingefära och vitlök. Strimla fläskkarré. 
  4. Hunan pork: Lägg majsstärkelse på ett fat. Krydda fläskkarrén med salt och vänd sedan köttet i majsstärkelse. Hetta upp rikligt med neutral olja i en wok eller stekpanna. Stek köttet runtom ca 5 min, tills köttet fått en frasig yta. Låt köttet rinna av på lite hushållspapper.
  5. Torka ur den använda stekpannan. Hetta upp lite olja och fräs alla grönsaker ca 2 min. Tillsätt sojasåsen och koka ihop ca 1 min. Tillsätt det stekta fläskköttet och blanda runt. 
  6. Servera Hunan pork med nykokt jasminris.