Ugnsbakad asiatisk lax med ingefärsgurka och limesyrlig kålrabbi
Laktosfri
Utan gluten

Ugnsbakad asiatisk lax med ingefärsgurka och limesyrlig kålrabbi

4.24 (752)
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Socker
  • ättiksprit (12%)
  • vatten
  • salt
Ingefära
½ bit
Snackgurka
1 st
Socker
1 msk
Ättiksprit (12%)
½ msk
Vatten
¾ dl
Laxfilé
2 st
(Fisk)
Ingefära
½ bit
Japansk soja
1 msk
(Sojabönor)
Flytande honung
1 tsk
Tomatpuré
1 tsk
Salt
1 krm
Kålrabbi
1 st
Lime
1 st
Salt
1 krm
Jasminris
135 g
Chili flakes
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 648 kcal
  • Fett: 23 g
  • Kolhydrater: 74 g
  • Protein: 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Skala och finriv all ingefära (ca 2 msk). Lägg undan hälften till punkt 3, spara resten till punkt 5.
Skiva gurka tunt, gärna på mandolin. Lägg gurka och hälften av ingefäran (ca 1 msk) i en bunke. Blanda med socker, ättiksprit och vatten. Låt stå till servering.
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Lägg resten av ingefäran i en liten skål. Blanda med japansk soja, honung, tomatpuré och salt. Lägg laxfilé i en smord ugnsform. Bred över sojamarinaden. Tillaga i mitten av ugnen ca 14 min.
Skala och skär kålrabbi i tunna stavar med en vass kniv. Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg kålrabbin i en skål. Blanda med limeskal, pressad limesaft och salt.
Servera asiatisk lax med jasminris, ingefärsgurka och limesyrlig kålrabbi. Toppa med lite chili flakes!
Smaklig måltid!