Laktosfri
Utan gluten
Ugnsbakad lax med potatis- och palsternackspuré, sockerärtor och citron
3.94 (180)
Under 35 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Fisk·
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Mjölk
- smör
- salt
Mospotatis
400 g
Palsternacka
150 g
Mjölk
1 dl
Smör
½ msk
Salt
½ tsk
Laxfilé
2 st
Peppar- och fänkålsmix
½ förp
Salt
2 krm
Sockerärtor
1 förp
Citron
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 590 kcal
- Fett: 27 g
- Kolhydrater: 50 g
- Protein: 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Om inte alla gillar peppar- och fänkålsmix så går det lika bra att bara använda salt och lite nymald svartpeppar!
Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Skala och dela mospotatis och palsternacka i mindre bitar. Koka mjuka i lättsaltat vatten.
Lägg laxfiléer i en ugnsform. Krydda med peppar- och fänkålsmix (se tips!) och salt. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min, tills laxen är klar.
Lägg sockerärtorna i en sil och låt ångkokas över potatisen ca 2 min.
Häll av potatis och palsternacka. Blanda med mjölk och smör. Vispa till en puré med ballong- eller elvisp. Krydda med salt.
Klyfta citron. Servera ugnsbakad lax med potatis- och palsternackspuré, sockerärtor och citronklyfta.
Smaklig måltid!