Ugnsbakad lax med potatis- och palsternackspuré, sockerärtor och citron
Laktosfri
Utan gluten

Ugnsbakad lax med potatis- och palsternackspuré, sockerärtor och citron

3.94 (180)
Under 35 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Mjölk
  • smör
  • salt
Mospotatis
400 g
Palsternacka
150 g
Mjölk
1 dl
(Mjölk)
Smör
½ msk
(Mjölk)
Salt
½ tsk
Laxfilé
2 st
(Fisk)
Peppar- och fänkålsmix
½ förp
(Senap)
Salt
2 krm
Sockerärtor
1 förp
Citron
1 st
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 590 kcal
  • Fett: 27 g
  • Kolhydrater: 50 g
  • Protein: 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Om inte alla gillar peppar- och fänkålsmix så går det lika bra att bara använda salt och lite nymald svartpeppar!

Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
 Skala och dela mospotatis och palsternacka i mindre bitar. Koka mjuka i lättsaltat vatten. 
Lägg laxfiléer i en ugnsform. Krydda med peppar- och fänkålsmix (se tips!) och salt. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min, tills laxen är klar.
Lägg sockerärtorna i en sil och låt ångkokas över potatisen ca 2 min. 
 Häll av potatis och palsternacka. Blanda med mjölk och smör. Vispa till en puré med ballong- eller elvisp. Krydda med salt.
Klyfta citron. Servera ugnsbakad lax med potatis- och palsternackspuré, sockerärtor och citronklyfta. 
Smaklig måltid!