Havets fiskfrikadeller i krämig citronsås med dill, rödlök och potatis

Havets fiskfrikadeller i krämig citronsås med dill, rödlök och potatis

3.94 (247)
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Mjölk
  • ägg
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • olja
  • vetemjöl
  • vatten
Potatis
400 g
Broccoli
1 st
Ströbröd
2 msk
(Vete)
Mjölk
2 msk
(Mjölk)
Ägg
1 st
(Ägg)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Clariasfärs
250 g
(Fisk)
Smör
(Mjölk)
Olja
Citron
1 st
Rödlök
1 st
Dill
20 g
Smör
(Mjölk)
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Vatten
¾ dl
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Mjölk
1 dl
(Mjölk)
Kycklingbuljong
½ påse
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 596 kcal
  • Fett: 24 g
  • Kolhydrater: 56 g
  • Protein: 40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Tvätta citron i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Finhacka rödlök och dill. Lägg undan allt till servering. Klyfta den använda citronen. Skär broccoli i buketter.
 Blanda ströbröd, mjölk, ägg, salt och lite nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner clariasfärs och forma smeten till ca 8 frikadeller.
Hetta upp smör och neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek fiskfrikadellerna runtom, ca 4 min. Lägg upp på en tallrik, spara stekpannan. 
Tillsätt en klick smör till den använda stekpannan. Pudra över vetemjöl. Vispa ner vatten, vispgrädde och mjölk, lite i taget. Tillsätt kycklingbuljong och låt allt sjuda ca 2 min. Smaka av med ca ½ msk pressad citron. Lägg tillbaka de stekta fiskfrikadellerna och låt sjuda under lock  ytterligare ca 5 min, eller tills frikadellerna är klara.
Koka broccoli i lättsaltat vatten ca 2 min. Häll av.
Strö dill, rödlök och rivet citronskal över fiskfrikadeller i citronsås. Servera med broccoli och kokt potatis.
Smaklig måltid!