Kyckling i jordnötssås med salladslök och lime
Laktosfri
Utan gluten

Kyckling i jordnötssås med salladslök och lime

Rätten saknar betyg
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Jordnötter
    ·
  • Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • vatten
  • socker
Kycklingfilé
300 g
Olja
1 tsk
Curry
1 tsk
Salt
1 krm
Chili flakes
½ förp
Jasminris
1 dl
Salladslök
1 förp
Strimlad rödkål
250 g
Morot
1 st
Lime
1 st
Japansk soja
1 msk
(Sojabönor)
Hackade jordnötter
1 förp
(Jordnötter)
Vatten
1 dl
Japansk soja
1 ½ msk
(Sojabönor)
Socker
2 tsk
Vitlök
1 klyfta
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 539 kcal
  • Fett: 14 g
  • Kolhydrater: 56 g
  • Protein: 48 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
 Skala och finstrimla morot. Lägg strimlad rödkål och morot i en rymlig bunke. Tvätta lime i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Blanda ner limeskal, pressad limesaft och japansk soja i bunken med grönsaker. 
 Lägg hackade jordnötter, pressad vitlök, socker, japansk soja och vatten i en mixerbunke. Mixa med en stavmixer till en sås.
 Skär kycklingfilé i mindre bitar, ca 3x3 cm stora. Hetta upp neutral olja i en stekgryta. Tillsätt kycklingbitarna och krydda med curry, salt och chili flakes (efter egen smak). Låt steka ca 5 min, tills kycklingen fått fin färg och är helt genomstekt. Tillsätt jordnötssåsen och koka ihop ca 1 min. Späd eventuellt med mer vatten.
Strimla salladslök och strö över kycklinggrytan. Servera med limedressad rödkålssallad och jasminris.
Smaklig måltid!