Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Vegocarbonara med marinerad ostronskivling och färsk persilja
4 (485)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Havre·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Balsamvinäger
- olja
- salt
- svartpeppar
Rökt paprikapulver
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Japansk soja
⅔ förp
Balsamvinäger
1 msk
Ostronskivling
200 g
Olja
2 tsk
Citron
½ st
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olja
Imat
2 ½ dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Salt
1 krm
Svartpeppar
Spaghetti
200 g
Bladpersilja
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 620 kcal
- Fett: 21 g
- Kolhydrater: 87 g
- Protein: 20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
Blanda rökt paprikapulver, pressad vitlök, japansk soja och balsamvinäger i en rymlig bunke. Strimla ostronskivling och blanda ner i marinaden. Låt stå till steg 5.
Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet (skalet är till steg 6). Finhacka schalottenlök. Skiva vitlök tunt. Hetta upp lite neutral olja i en kastrull och stek lök och vitlök på låg värme ca 3 min. Tillsätt pressad citronsaft (ca 1/2 msk), imat, grönsaksbuljong, salt och lite nymald svartpeppar. Koka upp och låt sjuda ca 3 min.
Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen (spara ca 1/2 dl av pastavattnet).
Lyft ur svampen från marinaden och torka med lite hushållspapper. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna och stek svampen på hög värme ca 3 min, tills den fått fin färg.
Blanda avhälld pasta med carbonarasåsen och sparat citronskal, späd med det sparade pastavattnet för önskad krämighet.
Grovhacka bladpersilja. Servera vegocarbonara toppad med marinerad ostronskivling och persilja.
Smaklig måltid!