Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete,
- cashewnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- svartpeppar
Pasta pesto
Casarecce (Vete)
200 g
Cocktailtomater
250 g
Mozzarella (Mjölk, Laktos)
1 förp
Pinjenötter
20 g
Pesto genovese (Mjölk, Cashewnötter, Laktos)
½ förp
Salt
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 732 kcal
- Fett 34 g
- Kolhydrater 76 g
- Protein 29 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Det går givetvis lika bra att servera allt separat!
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
- Pasta pesto: Halvera cocktailtomater. Tärna mozzarella.
- Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Spara ca ½ dl pastavatten, när du häller av pastan.
- Rosta pinjenötter hastigt i en torr och het stekpanna.
- Blanda avhälld pasta med pesto genovese, lite sparat pastavatten, tomater och mozzarella. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Servera pasta pesto toppad med pinjenötter och ruccola.