20-30
Sprödbakad sejrygg med citron- och parmesansås, broccoli och kokt potatis
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- svartpeppar
- olivolja
- smör
- vetemjöl
Till servering
Potatis
400 g
Broccoli
1 st
Citron, (citronklyftor)
Sprödbakad sejrygg
Sejrygg (Fisk)
300 g
Salt
Svartpeppar
Tomat
1 st
Panko (Vete)
½ förp
Riven parmesan (Mjölk)
15 g
Olivolja
1 msk
Citron- och parmesansås
Smör (Mjölk)
½ msk
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Mjölk (Mjölk, Laktos)
1½ dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Kycklingbuljong
¼ påse
Citron, (citronskal)
½ st
Riven parmesan (Mjölk)
15 g
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 647 kcal
- Fett 26 g
- Kolhydrater 59 g
- Protein 45 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Till servering: Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Dela broccoli i mindre buketter. Låt koka med potatisen de sista 2 min.
- Sprödbakad sejrygg: Krydda sejrygg med ½ tsk salt och lite nymald svartpeppar. Lägg i en smord ugnsform.
- Tärna tomat fint och lägg i en skål. Blanda ner panko, riven parmesan, olivolja och 1 krm salt. Fördela blandningen på fisken och tillaga mitt i ugnen ca 10 min, tills fisken är klar och fått fin färg.
- Citron- och parmesansås: Smält smör i en kastrull. Pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk, lite i taget. Tillsätt vispgrädde och kycklingbuljong, koka upp och sjud ca 5 min. Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet.
- Ta kastrullen från värmen och blanda ner citronskal, 1 tsk citronsaft och riven parmesan. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Skär resten av citronen i klyftor. Servera sprödbakad sejrygg med citron- och parmesansås, broccoli, kokt potatis och citronklyfta.