Sprödbakad sejrygg med citron- och parmesansås, broccoli och kokt potatis

Sprödbakad sejrygg med citron- och parmesansås, broccoli och kokt potatis

3.88 (65)
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • smör
  • vetemjöl
Potatis
400 g
Broccoli
1 st
Citron, (citronklyftor)
Sejrygg
300 g
(Fisk)
Salt
Svartpeppar
Tomat
1 st
Panko
½ förp
(Vete)
Riven parmesan
15 g
(Mjölk)
Olivolja
1 msk
Smör
½ msk
(Mjölk)
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Mjölk
1½ dl
(Mjölk, Laktos)
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Kycklingbuljong
¼ påse
Citron, (citronskal)
½ st
Riven parmesan
15 g
(Mjölk)
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 647 kcal
  • Fett: 26 g
  • Kolhydrater: 59 g
  • Protein: 45 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Dela broccoli i mindre buketter. Låt koka med potatisen de sista 2 min.
Krydda sejrygg med ½ tsk salt och lite nymald svartpeppar. Lägg i en smord ugnsform.
Tärna tomat fint och lägg i en skål. Blanda ner panko, riven parmesan, olivolja och 1 krm salt. Fördela blandningen på fisken och tillaga mitt i ugnen ca 10 min, tills fisken är klar och fått fin färg. 
Smält smör i en kastrull. Pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk, lite i taget. Tillsätt vispgrädde och kycklingbuljong, koka upp och sjud ca 5 min. Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet.
Ta kastrullen från värmen och blanda ner citronskal, 1 tsk citronsaft och riven parmesan. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Skär resten av citronen i klyftor. Servera sprödbakad sejrygg med citron- och parmesansås, broccoli, kokt potatis och citronklyfta. 
Smaklig måltid!