Stekt torsk med brynt sojasmör, pak choy och rostade sesamfrön
Laktosfri
Utan gluten

Stekt torsk med brynt sojasmör, pak choy och rostade sesamfrön

4.09 (1443)
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • smör
Pak choy
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Babyspenat
30 g
Olja
1 tsk
Salt
Chili flakes
Smör
2 msk
(Mjölk)
Japansk soja
½ msk
(Sojabönor)
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Smör
1 tsk
(Mjölk)
Salt
3 krm
Jasminris
135 g
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 560 kcal
  • Fett: 20 g
  • Kolhydrater: 58 g
  • Protein: 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp en torr stekpanna. Rosta sesamfrön ca 2 min. Rör så att det inte bränner. Lägg över på ett fat och spara stekpannan.
Skär pak choy i mindre bitar. Klyfta bananschalottenlök.
Hetta upp neutral olja i den använda stekpannan. Fräs pak choy och lök på hög värme ca 2 min. Vänd ner babyspenat. Krydda med lite salt och en nypa chili flakes (valfritt). Lägg över på ett fat och spara stekpannan. 
Smält smör i en liten kastrull. Ta smöret från värmen när det luktar nötigt och har en gyllenbrun färg. Vispa ner japansk soja.
Krydda torskfilé med salt. Hetta upp smör i den använda stekpannan. Stek fisken ca 3 min per sida, tills den är klar. Lägg upp på ett serveringsfat och häll över det brynta sojasmöret.
Servera torsk med brynt sojasmör, pak choy och nykokt jasminris. Toppa med rostade sesamfrön!
Smaklig måltid!