0,8 kg CO2e
Laktosfri
Utan gluten
Vietnamesisk sallad med knaperstekt fläskfärs, mynta, selleri och chili
4.29 (1757)
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Selleri
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Socker
- olja
Röd chili
1 st
Lime
1 st
Vitlök
1 klyfta
Socker
1 msk
Japansk soja
½ förp
Selleristjälk
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Morot
2 st
Mynta
20 g
Olja
Fläskfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Malen ingefära
1 tsk
Japansk soja
½ förp
Jasminris
135 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 653 kcal
- Fett: 27 g
- Kolhydrater: 74 g
- Protein: 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
För en mildare dressing - ta bort kärnor och kärnhus på chilin!
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Finstrimla röd chili (se tips). Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg allt i en skål och blanda med pressad saft från limen, pressad vitlök, socker och japansk soja.
Skiva stjälkselleri så tunt som möjligt. Finstrimla bananschalottenlök. Hyvla tunna remsor av morötter med en potatisskalare. Plocka bladen från myntan. Lägg allt i en skål och blanda med hälften av dressingen.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs fläskfärsen frasig, ca 5 min. Tillsätt pressad vitlök, malen ingefära och japansk soja, fräs ytterligare ca 1 min.
Lägg upp ris i 2 tallrikar. Toppa med sallad och knaperstekt färs. Servera med resten av dressingen.
Smaklig måltid!