Örtstekt fläskkotlett med färdig bearnaisesås, haricots verts och pommes frites

Frankrike

Laktosfri
Utan gluten

Örtstekt fläskkotlett med färdig bearnaisesås, haricots verts och pommes frites

4.26 (90)
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • bakplåtspapper
  • rödvinsvinäger
  • olivolja
  • socker
  • smör
Bakpotatis
1 st
Olja
Salt
Bakplåtspapper
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Cocktailtomater
250 g
Haricots verts
1 förp
Bladpersilja
20 g
Rödvinsvinäger
1 msk
Olivolja
1 msk
Salt
2 krm
Socker
2 krm
Fläskkotlett
300 g
Örtmix
½ förp
Salt
½ tsk
Smör
(Mjölk)
Bearnaisesås
½ burk
(Selleri, Ägg)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 784 kcal
  • Fett: 52 g
  • Kolhydrater: 41 g
  • Protein: 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Vill du ha extra frasiga pommes frites? Fritera dem istället för att tillaga dem i ugnen!

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Skrubba bakpotatis och skär i cirka 1-2 cm tjocka stavar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper (eller se tips!). Blanda med neutral olja och salt. Tillaga högt upp i ugnen ca 20 min, tills de fått fin färg
 Finhacka schalottenlök och lägg i en salladsskål. Blanda ner rödvinsvinäger, olivolja, salt och socker. Dela cocktailtomater och blanda ner i skålen. Grovhacka bladpersilja. Skär bort änden på haricots verts. 
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek haricots verts ca 3 min, krydda med lite salt. Blanda ner i salladsskålen med tomaterna. Toppa med persiljan.
 Skär fläskkotlett i jämntjocka skivor och krydda med salt och örtmix. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek köttet ca 3 min per sida, tills det är helt genomstekt.
Servera örtstekt fläskkotlett med färdig bearnaisesås, haricots verts sallad och pommes frites.
Smaklig måltid!