Majspanerad tofu med ugnsrostade rotfrukter, kikärtor och krämig dillsås
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan

Majspanerad tofu med ugnsrostade rotfrukter, kikärtor och krämig dillsås

3.42 (96)
Under 40 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • olja
Morötter
300 g
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Kikärtor
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Kikärtor ½ dl
Kikärtsspad 2 msk
Dill
20 g
Dijonsenap
1 tsk
(Svaveldioxid, Senap)
Salt
1 krm
Svartpeppar
Olja
2½ msk
Citron, (citronsaft)
½ st
Tofu
230 g
(Sojabönor)
Rökt chilikrydda
1 tsk
Salt
½ tsk
Majsstärkelse
1 påse
Kikärtsspad
Majspanering
½ förp
Olja
Ruccola
30 g
Citron, (citronklyftor)
½ st
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 741 kcal
  • Fett: 37 g
  • Kolhydrater: 72 g
  • Protein: 31 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Spara spadet när du häller av och sköljer kikärtor. Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet (spara till servering). Halvera och krydda tofu med rökt chilikrydda och salt runt om.
 Skala och skär morötter i stavar. Klyfta potatis.
Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med kikärtor (spara ½ dl till steg 5), lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min, tills rotfrukterna är klara och fått fin färg. Rör om efter halva tillagningstiden. 
 Lägg kikärtor, kikärtsspad, dijonsenap, dill, 1 tsk pressad citronsaft, salt och lite svartpeppar i en mixerbunke. Mixa ihop med stavmixer, tillsätt neutral olja under mixningen. 
Lägg majsstärkelse på en tallrik. Lägg resten av kikärtsspadet i en skål. Lägg majspanering på en tallrik. Vänd tofu först i majsstärkelse, sedan i spadet och slutligen i panering. Stek tofun på medelvärme i en stekpanna med neutral olja tills den är frasig och gyllenbrun.
Blanda citronskal och ruccola med de ugnsrostade rotfrukterna. Klyfta resten av citronen.
Servera majspanerad tofu med ugnsrostade rotfrukter, kikärtor, citronklyfta och dillsås. 
Smaklig måltid!