Texas pannoumi burger med avocado mash och kryddiga pommes
Vegetariskt

Texas pannoumi burger med avocado mash och kryddiga pommes

4.07 (1094)
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vatten
  • socker
  • rödvinsvinäger
  • bakplåtspapper
  • olja
  • salt
  • olivolja
Rödlök
½ st
Vatten
½ dl
Socker
1 msk
Rödvinsvinäger
1 msk
Bakpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olja
Salt
½ tsk
Lime
1 st
Paprikapulver
1 tsk
Chili flakes
1 krm
Avokado
1 st
Chili flakes
1 krm
Salt
1 krm
Pannoumi
1 förp
(Mjölk, Laktos)
Olivolja
Hamburgerbröd
2 st
(Vete)
Tomat
2 st
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 741 kcal
  • Fett: 37 g
  • Kolhydrater: 75 g
  • Protein: 28 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Passar fint för grillen. Kom ihåg att tända grillen i god tid om du vill grilla!

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skiva rödlök tunt. Koka upp vatten, socker och rödvinsvinäger i en kastrull. Rör ner löken och sjud ca ½ min, eller tills den börjar mjukna. Ta från värmen och låt stå till servering.
Skär bakpotatis i stavar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite neutral olja och salt. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min, tills de fått fin färg. 
Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda limeskal, paprikapulver och chili flakes i en skål. Strö kryddblandningen över potatisstavarna direkt när de har tagits ut ur ugnen. 
Mosa avokado i en skål. Blanda med pressad saft från halva den använda limen, chili flakes och salt.
 Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek pannoumi-skivorna tills de fått fin färg, ca 2 min per sida. Värm hamburgerbröden hastigt med snittytan nedåt på grillen eller i den använda stekpannan.
Skiva tomat. Fyll varma hamburgerbröd med nystekt pannoumi, avocado mash, picklad rödlök, tomat och mixsallad. Servera med kryddiga pommes.
Smaklig måltid!