Vegetariskt
Texas pannoumi burger med avocado mash och kryddiga pommes
4.07 (1094)
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vatten
- socker
- rödvinsvinäger
- bakplåtspapper
- olja
- salt
- olivolja
Rödlök
½ st
Vatten
½ dl
Socker
1 msk
Rödvinsvinäger
1 msk
Bakpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olja
Salt
½ tsk
Lime
1 st
Paprikapulver
1 tsk
Chili flakes
1 krm
Avokado
1 st
Chili flakes
1 krm
Salt
1 krm
Pannoumi
1 förp
Olivolja
Hamburgerbröd
2 st
Tomat
2 st
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 741 kcal
- Fett: 37 g
- Kolhydrater: 75 g
- Protein: 28 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Passar fint för grillen. Kom ihåg att tända grillen i god tid om du vill grilla!
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skiva rödlök tunt. Koka upp vatten, socker och rödvinsvinäger i en kastrull. Rör ner löken och sjud ca ½ min, eller tills den börjar mjukna. Ta från värmen och låt stå till servering.
Skär bakpotatis i stavar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite neutral olja och salt. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min, tills de fått fin färg.
Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda limeskal, paprikapulver och chili flakes i en skål. Strö kryddblandningen över potatisstavarna direkt när de har tagits ut ur ugnen.
Mosa avokado i en skål. Blanda med pressad saft från halva den använda limen, chili flakes och salt.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek pannoumi-skivorna tills de fått fin färg, ca 2 min per sida. Värm hamburgerbröden hastigt med snittytan nedåt på grillen eller i den använda stekpannan.
Skiva tomat. Fyll varma hamburgerbröd med nystekt pannoumi, avocado mash, picklad rödlök, tomat och mixsallad. Servera med kryddiga pommes.
Smaklig måltid!