Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- sojabönor,
- sesamfrön,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- ättiksprit (12%)
- vatten
- socker
- salt
- neutral olja
Jasminris
Jasminris
135 g
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Syrad kålsallad
Coleslawmix
1 förp
Ättiksprit (12%)
1 msk
Vatten
2 msk
Socker
1 msk
Salt
1 krm
Srirachasås
Srirachasås
1 förp
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
½ krm
Sojastekt kalkonfärs
Bananschalottenlök
1 st
Neutral olja
Kalkonfärs
300 g
Soja- och ingefärssås (Sojabönor, Vete)
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 733 kcal
- Fett 28 g
- Kolhydrater 80 g
- Protein 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Har du tid? Rosta gärna sesamfröna i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna!
- Jasminris: Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Syrad kålsallad: Lägg coleslawmix i en bunke. Koka upp ättiksprit, vatten, socker och salt i en liten kastrull. Häll ättiksblandningen över kålen. Blanda salladen väl, knåda gärna in dressingen med händerna. Ställ åt sidan.
- Srirachasås: Blanda srirachasås, yoghurt och salt i en skål.
- Sojastekt kalkon: Klyfta schalottenlök. Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Fräs kalkonfärs ca 4 min. Tillsätt schalottenlök och stek ytterligare ca 1 min. Blanda ner soja- och ingefärssås. Koka ihop ca ½ min.
- Lägg ris i botten på en djup tallrik. Toppa med sojastekt kalkonfärs, syrad kålsallad, srirchasås och sesamfrön (se tips).