Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- ägg,
- senap,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vitvinsvinäger
- vatten
- salt
- svartpeppar
Fisksoppa
Rödlök
1 st
Morot
2 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Peppar- och fänkålsmix (Senap)
½ förp
Tomatpuré
½ förp
Vitvinsvinäger
1 msk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
1 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Salt
2 krm
Svartpeppar
Sejrygg (Fisk)
300 g
Till servering
Surdegspavé (Vete)
2 st
Bladpersilja
20 g
Majonnäs (Ägg)
½ dl
Näringsvärde per portion
- Energi 554 kcal
- Fett 23 g
- Kolhydrater 53 g
- Protein 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). Grädda surdegspavé lagom till servering.
- Fisksoppa: Skär rödlök i tunna klyftor. Slanta morötter.
- Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekgryta. Fräs lök, morötter, pressad vitlök och peppar- och fänkålsmix ca 3 min.
- Tillsätt tomatpuré, vitvinsvinäger, konserverade körsbärstomater, vatten och grönsaksbuljong. Koka upp och sjud under lock ca 7 min, tills morötterna mjuknat något. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Skär sejrygg i mindre bitar och krydda med salt. Blanda ner fisken och sjud ca 4 min, tills den är klar.
- Grovhacka bladpersilja. Blanda hälften av persiljan med majonnäsen. Strö resten av persiljan över fisksoppan och servera med en klick örtmajonnäs och varm surdegspavé.