25-35
12
Points®värde per portion
Pasta med kyckling och soltorkade tomater
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- flytande margarin
- salt
- svartpeppar
- vatten
Kyckling med soltorkade tomater
Soltorkade tomater, (50 g)
½ burk
Gul lök
1 st
Champinjoner
200 g
Kycklingfilé
300 g
Flytande margarin
1+1 tsk
Salt
¼ tsk
Svartpeppar
1 krm
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Minifraiche (Mjölk, Laktos)
1 dl
Till servering
Casarecce (Vete)
125 g
Ruccola
30 g
Chili flakes
1 krm
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
- Förberedelser: Häll av soltorkade tomater. Strimla soltorkade tomater och gul lök. Kvarta champinjoner. Skär kycklingfilé i mindre bitar, ca 2x2 cm.
- Till servering: Koka casarecce enligt anvisning på förpackningen.
- Kyckling med soltorkade tomater: Hetta upp flytande margarin i en stekgryta. Stek gul lök och champinjoner ca 3 min, lägg på ett fat. Spara grytan.
- Hetta upp flytande margarin i den använda stekgrytan. Bryn kycklingbitarna runt om, ca 3 min. Lägg tillbaka lök och svamp, krydda allt med salt och nymald svartpeppar.
- Tillsätt vatten, kycklingbuljong och soltorkad tomat. Koka upp och sjud ca 5 min, tills kycklingen är genomstekt. Rör ner minifraiche och låt allt bli varmt. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Servera kycklinggryta med soltorkade tomater, casarecce och ruccola. Toppa med chili flakes.