Varm nudelsallad med broccoli och teriyakibakad lax

ViktVäktarna

Laktosfri
11
Points®värde per portion

Varm nudelsallad med broccoli och teriyakibakad lax

4.11 (651)
Under 30 min
7 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • olja
Laxfilé
2 st
(Fisk)
Salt
¼ tsk
Teriyakisås
1 förp
(Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
Morot
1 st
Broccoli
1 st
Olja
1 tsk
Risnudlar, (100 g)
½ förp
Sweet chilisås
½ förp
Lime
1 st
Salt
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Lägg laxfilé i en ugnsform och krydda med salt och häll över teriyakisås. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min, tills fisken är klar.
Skala och strimla morötter. Skär broccoli i små buketter. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Fräs grönsakerna ca 3 min. 
Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen.
Lägg ner avhällda nudlar i stekpannan med grönsaker och blanda ner sweet chilisås. Smaka av med pressad limesaft och lite salt.
Servera nudlar och grönsaker med teriyakibakad lax.
Smaklig måltid!