Varm nudelsallad med broccoli och teriyakibakad lax
4.11 (651)
Under 30 min
7 Ingredienser
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- olja
Laxfilé
2 st
Salt
¼ tsk
Teriyakisås
1 förp
Morot
1 st
Broccoli
1 st
Olja
1 tsk
Risnudlar, (100 g)
½ förp
Sweet chilisås
½ förp
Lime
1 st
Salt
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Lägg laxfilé i en ugnsform och krydda med salt och häll över teriyakisås. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min, tills fisken är klar.
Skala och strimla morötter. Skär broccoli i små buketter. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Fräs grönsakerna ca 3 min.
Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen.
Lägg ner avhällda nudlar i stekpannan med grönsaker och blanda ner sweet chilisås. Smaka av med pressad limesaft och lite salt.
Servera nudlar och grönsaker med teriyakibakad lax.
Smaklig måltid!