Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- sesamfrön,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- vatten
- salt
Teriyaki wok
Gul lök
1 st
Röd paprika
½ st
Pak choy
1 st
Ingefära
½ bit
Neutral olja
Blandfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Teriyakisås (Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
1 förp
Japansk soja (Sojabönor)
⅔ förp
Vatten
½ dl
Salt
Till servering
Jasminris
135 g
Koriander
20 g
Lime
1 st
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 657 kcal
- Fett 23 g
- Kolhydrater 77 g
- Protein 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Rosta gärna sesamfröna i en het och torr stekpanna!
- Förberedelser: Strimla gul lök och röd paprika. Skär pak choy i mindre bitar. Skala och finriv ingefära.
- Till servering: Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Teriyaki wok: Hetta upp neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Woka blandfärs på hög värme ca 4 min. Tillsätt gul lök, röd paprika, ingefära och pressad vitlök, woka ytterligare ca 2 min.
- Tillsätt teriyakisås, japansk soja och vatten. Koka upp och sjud ca 2 min, tills färsen är helt genomstekt. Blanda ner pak choy och låt allt bli varmt. Smaka av med lite salt och pressad limesaft.
- Till servering: Grovhacka koriander och klyfta resten av limen.
- Servera teriyaki wok med jasminris och limeklyfta. Toppa med koriander och sesamfrön (se tips!).