Grillade BBQ-burgare med rostade morötter och limedressad sallad
Laktosfri

Grillade BBQ-burgare med rostade morötter och limedressad sallad

4 (127)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
Hamburgerbröd
2 st
(Vete)
Chilimajonnäs
½ förp
(Ägg, Senap)
Morötter
300 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
½ tsk
Rödvinsvinäger
½ tsk
Salt
Nötfärs
250 g
Dijonsenap
½ msk
(Svaveldioxid, Senap)
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
BBQ-sås
1 förp
Lime
1 st
Tomat
2 st
Rödlök
1 st
Mixsallad
30 g
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 710 kcal
  • Fett: 37 g
  • Kolhydrater: 60 g
  • Protein: 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta morötterna och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, rödvinsvinäger och lite salt. Tillaga högt upp i ugnen ca 20 min, tills morötterna fått färg.
 Lägg nötfärs i en bunke och blanda med dijonsenap, pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar. Forma färsen till 2 st hamburgare. Bryn hamburgarna i en stekpanna med lite olja ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsfast form och pensla burgarna med bbq-sås. Tillaga klart i ugnen ca 8 min, tills de är helt genomstekta.
Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Skiva tomat och rödlök. Lägg i en skål. Blanda ner mixsallad, finrivet skal och pressad saft från limen, lite salt och nymald svartpeppar.
Fyll hamburgerbröden med chilimajonnäs, burgare och limedressad sallad. Servera med rostade morötter och resten av BBQ-såsen.
Smaklig måltid!