Kalorismart
Utan gluten
Stekt fläskkotlett med örtrostad potatis
och mild chilisås4.25 (97)
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- olja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vitvinsvinäger
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olja
1 tsk
Örtmix
½ förp
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Matyoghurt
1 dl
Sweet chilisås
1 förp
Vitlök
½ klyfta
Salt
Svartpeppar
Vitvinsvinäger
1 msk
Olivolja
1 tsk
Vatten
1 msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Rödlök
½ st
Rädisor
1 förp
Tomat
1 st
Mixsallad
65 g
Fläskkotlett
300 g
Olja
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 547 kcal
- Fett:
- 19 g
- Kolhydrater:
- 56 g
- Protein:
- 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Halvera potatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olja, örtmix, salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga högt upp i ugnen ca 25 min.
Lägg matyoghurt i en skål. Blanda med sweet chilisås och pressad vitlök. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Blanda ihop vitvinsvinäger, olivolja, vatten, salt och lite nymald svartpeppar i en salladsskål. Finstrimla rödlök och kvarta rädisor. Tärna tomat. Lägg ner i salladsskålen. Blanda ner mixsallad vid servering.
Dela fläskkotlett i jämntjocka skivor. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp olja i en rymlig stekpanna. Stek köttet ca 3 min per sida, tills det är helt genomstekt.
Servera stekt fläskkotlett med rostad potatis, chilisås och sallad.
Smaklig måltid!