Grekisk vitlökskyckling med örtrostade rotfrukter och äppeltzatziki

Kalorismart

Utan gluten

Grekisk vitlökskyckling med örtrostade rotfrukter och äppeltzatziki

Rätten saknar betyg
Under 45 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olja
  • salt
  • svartpeppar
Rödbeta
2 st
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Rosmarin/timjan mix
½ förp
Vitlök
2 klyfta
Olja
½ msk
Salt
Svartpeppar
Rödlök
1 st
Citron
½ st
Kycklingfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Olja
1 tsk
Grönt äpple
1 st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
½ klyfta
Salt
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 507 kcal
  • Fett: 12 g
  • Kolhydrater: 58 g
  • Protein: 42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Om du har, använd gärna en stektermometer.

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Skala rödbetor. Klyfta rödbetor och potatis. Lägg alla rotfrukter på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med neutral olja, rosmarin/timjan mix, lite salt och nymald svartpeppar. Lägg på oskalade vitlöksklyftor på grönsakerna och sätt in plåten i mitten av ugnen ca 25 min.
 Klyfta rödlök och citron. Krydda kycklingfilé runt om med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna. Bryn kycklingen ca 3 min per sida. 
Lägg stekt kycklingfilé, rödlök och citron på ugnsplåten med rotfrukterna, när det återstår ca 10 min av tillagningstiden. Tillaga allt tills kycklingen är helt genomstekt.
 Riv grönt äpple och lägg i en bunke. Blanda ner matyoghurt och finriven vitlök. Smaka av med lite salt. 
Servera grekisk vitlökskyckling med rotfrukter, rödlök, ugnsbakade vitlöksklyftor och äppeltzatziki.
Smaklig måltid!