Laktosfri
Utan gluten
Italiensk svamprisotto med kalkonbacon, parmesan och mixsallad
Rätten saknar betyg
Under 40 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vatten
- vitvinsvinäger
- olja
Vatten
6 dl
Vitvinsvinäger
1 msk
Kycklingbuljong
1 påse
Gul lök
1 st
Champinjoner
200 g
Kalkonbacon
100 g
Riven parmesan
50 g
Olja
1+1 tsk
Risottoris
150 g
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 508 kcal
- Fett: 14 g
- Kolhydrater: 70 g
- Protein: 25 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp vatten, vitvinsvinäger och kycklingbuljong i en kastrull. Håll buljongen varm.
Finhacka gul lök. Skiva champinjoner och kalkonbacon.
Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekgryta. Fräs kalkonbacon ca 3 min, tills den fått fin färg och är knaprig. Lägg upp på en tallrik.
Fräs löken i stekgrytan tills den mjuknat. Tillsätt liter mer neutral olja till grytan och fräs champinjoner ca 3 min, tills de har fått fin färg. Blanda ner risottoris och fräs ytterligare ca 2 min.
Späd riset med buljongen, lite i taget. När det kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut eller riset känns mjukt, rör om då och då. Blanda ner bacon och hälften av den rivna parmesanosten i risotton precis innan servering. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Servera italiensk svamp- och baconrisotto toppad med resten av parmesanen och mixsallad.
Smaklig måltid!