Burgerbowl med picklad rödlök och grönsaker
Laktosfri
Utan gluten

Burgerbowl med picklad rödlök och grönsaker

Rätten saknar betyg
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Vatten
    • socker
    • ättiksprit (12%)
    • bakplåtspapper
    • olja
    • salt
    • svartpeppar
    Rödlök
    1 st
    Vatten
    1½ dl
    Socker
    1 dl
    Ättiksprit (12%)
    ½ dl
    Potatis
    400 g
    Bakplåtspapper
    1 st
    Olja
    1 tsk
    Salt
    Nötfärs
    250 g
    Chili flakes
    2 krm
    Rökt paprikapulver
    ½ tsk
    Salt
    ½ tsk
    Svartpeppar
    1 krm
    Olja
    1 tsk
    Tomat
    1 st
    Snackgurka
    1 st
    Mixsallad
    30 g
    BBQ-sås
    1 förp
    Näringsinnehåll per portion
    • Energi: 502 kcal
    • Fett: 19 g
    • Kolhydrater: 52 g
    • Protein: 31 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Tips från kocken:

    Om du har, använd gärna en stektermometer.

    Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
    Klyfta potatis. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med neutral olja och lite salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg. Rör om efter halva tillagningstiden.
    Skiva rödlök tunt. Häll vatten, socker och ättiksprit i en liten kastrull och koka upp. Ta kastrullen från värmen. Lägg ner löken och blanda med lagen, låt stå till servering.
    Blanda nötfärs, chili flakes (efter egen smak), rökt paprikapulver, salt och nymald svartpeppar i en bunke. Forma färsen till ca 10 st köttbullar och tryck till dem lätt till miniburgare. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek miniburgarna ca 3 min per sida, tills de är helt genomstekta.
    Skär tomat och snackgurka i mindre bitar. Lägg klyftpotatis i skålar. Toppa med mixsallad, miniburgare, picklad rödlök, gurka och tomat. Servera med bbq-sås.
    Smaklig måltid!