Laktosfri
Utan gluten
Burgerbowl med picklad rödlök och grönsaker
Rätten saknar betyg
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vatten
- socker
- ättiksprit (12%)
- bakplåtspapper
- olja
- salt
- svartpeppar
Rödlök
1 st
Vatten
1½ dl
Socker
1 dl
Ättiksprit (12%)
½ dl
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olja
1 tsk
Salt
Nötfärs
250 g
Chili flakes
2 krm
Rökt paprikapulver
½ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Olja
1 tsk
Tomat
1 st
Snackgurka
1 st
Mixsallad
30 g
BBQ-sås
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 502 kcal
- Fett: 19 g
- Kolhydrater: 52 g
- Protein: 31 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Om du har, använd gärna en stektermometer.
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Klyfta potatis. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med neutral olja och lite salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg. Rör om efter halva tillagningstiden.
Skiva rödlök tunt. Häll vatten, socker och ättiksprit i en liten kastrull och koka upp. Ta kastrullen från värmen. Lägg ner löken och blanda med lagen, låt stå till servering.
Blanda nötfärs, chili flakes (efter egen smak), rökt paprikapulver, salt och nymald svartpeppar i en bunke. Forma färsen till ca 10 st köttbullar och tryck till dem lätt till miniburgare. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek miniburgarna ca 3 min per sida, tills de är helt genomstekta.
Skär tomat och snackgurka i mindre bitar. Lägg klyftpotatis i skålar. Toppa med mixsallad, miniburgare, picklad rödlök, gurka och tomat. Servera med bbq-sås.
Smaklig måltid!