Örtkyckling med palsternacka, rotselleri, bulgur och tomatsky
Laktosfri

Örtkyckling med palsternacka, rotselleri, bulgur och tomatsky

Rätten saknar betyg
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Selleri
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
  • socker
  • vatten
Rotselleri
300 g
(Selleri)
Palsternacka
150 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Tomat
1 st
Kycklingfilé
300 g
Örtmix
½ förp
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olivolja
Tomatpuré
1 msk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Socker
2 krm
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
¼ påse
Bulgur
125 g
(Vete)
Olivolja
1 tsk
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 459 kcal
  • Fett: 8 g
  • Kolhydrater: 52 g
  • Protein: 45 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
 Skala rotselleri och palsternacka och skär i ca 2 cm tjocka stavar. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min.
 Tärna tomat och dela all kycklingfilé på längden. Krydda kycklingen med örtmix, salt och lite nymald svartpeppar. 
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek kycklingen ca 6 min runt om. Tillsätt tomat, tomatpuré, vitvinsvinäger, socker, vatten och kycklingbuljong. Låt sjuda ca 4 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Smaka av tomatskyn med lite salt och nymald svartpeppar.
Rör ner olivolja och vitvinsvinäger i den nykokta bulgurn, smaka av med lite salt. Servera med örtkyckling, rostad rotselleri och tomatsky.
Smaklig måltid!