Stekt kycklingfilé med ugnsrostade rotfrukter och kall chilisås
Utan gluten

Stekt kycklingfilé med ugnsrostade rotfrukter och kall chilisås

Rätten saknar betyg
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • svartpeppar
Potatis
400 g
Rödlök
1 st
Morot
2 st
Palsternacka
150 g
Olja
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Kycklingfilé
300 g
Olja
1 tsk
Salt
Svartpeppar
1 krm
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Sweet chilisås
½ förp
Vitlök
½ klyfta
Srirachasås
Salt
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 521 kcal
  • Fett: 11 g
  • Kolhydrater: 63 g
  • Protein: 43 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Klyfta potatis och rödlök. Skala och skär morötter och palsternacka i stavar. Lägg potatis, morot och palsternacka på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med neutral olja, lite salt och nymald svartpeppar. Tillaga högt upp i ugnen ca 25 min. Lägg rödlöken på plåten med rotfrukterna efter halva tillagningstiden. 
 Krydda kycklingfilé med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek kycklingen ca 7 min per sida, tills den är helt genomstekt. 
 Lägg matyoghurt i en skål. Blanda med sweet chilisås och pressad vitlök. Smaka av med srirachasås, lite salt och nymalen svartpeppar.
Servera kycklingen med ugnsrostade rotfrukter, chilisås och ruccola.
Smaklig måltid!