BBQ-burgare med stekt lök och rostade morötter

BBQ-burgare

med stekt lök och rostade morötter
Rätten saknar betyg
Under 40 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • vatten
  • svartpeppar
Gul lök
2 st
Olja
1 tsk
Salt
1½ krm
Vatten
2 msk
Nötfärs
250 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
2 krm
Olja
1 tsk
Tomat
1 st
Mixsallad
65 g
Hamburgerbröd
2 st
(Vete)
BBQ-sås
1 förp
Morötter
300 g
Olja
½ tsk
Salt
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 580 kcal
  • Fett: 23 g
  • Kolhydrater: 58 g
  • Protein: 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Hetta upp en stekpanna och rosta hamburgerbröden med snittytan nedåt, tills de fått fin färg!

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Skala morötter och skär i stavar. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med neutral olja och lite salt. Rosta högt upp i ugnen ca 12 min.
 Halvera gul lök och skär i skivor. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek löken med salt ca 5 min, tills den har fått fin färg. Tillsätt vatten och låt koka in. Lägg upp på en tallrik och spara stekpannan.
 Lägg nötfärs i en bunke och krydda med salt och nymald svartpeppar. Forma till 2 hamburgare. Hetta upp neutral olja i den sparade stekpannan. Stek burgarna ca 6 min per sida, tills de är helt genomstekta.
Skiva tomat. Fyll hamburgerbröd (se tips) med mixsallad, tomat, hamburgare, stekt lök och BBQ-sås. Servera med rostade morötter.
Smaklig måltid!