Kycklingsoppa med morot, selleri, dragon och surdegsbröd
Kalorismart

Kycklingsoppa med surdegsbröd

morot, selleri och dragon
Nytt recept
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Selleri
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
Morot
2 st
Rotselleri
200 g
(Selleri)
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Kycklingfilé
300 g
Olja
½ msk
Curry
½ förp
Mjölk
3 dl
(Mjölk, Laktos)
Vatten
2½ dl
Kycklingbuljong
1 påse
Torkad dragon
½ förp
Majsstärkelse
1 msk
Salt
Svartpeppar
Surdegspavé
2 st
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
492 kcal
Fett:
9 g
Kolhydrater:
56 g
Protein:
47 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 180°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
 Skala och tärna morötter och rotselleri i små tärningar. Strimla gul lök och finhacka vitlök. Skär kycklingfilé i mindre bitar, ca 2x2 cm.
Tillaga surdegspavé enligt anvisning på förpackningen.
 Hetta upp neutral olja i en rymlig kastrull och fräs morötter, rotselleri och gul lök ca 5 min. Tillsätt vitlök, curry och lite salt, fräs ytterligare ca ½ min. 
Tillsätt mjölk, vatten, kycklingbuljong och torkad dragon. Koka upp och sjud ca 5 min. Tillsätt kyckling. Sjud under lock ca 5 min, tills kycklingen är klar och rotfrukterna mjuknat något.
Blanda ner majsstärkelse (utblandat i lika delar vatten). Koka upp och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Lägg upp kycklingsoppan i djupa skålar och servera med surdegspavé.
Smaklig måltid!