Kycklingsoppa
med morot, selleri, dragon och surdegsbrödRätten saknar betyg
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Selleri·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- vatten
- salt
- svartpeppar
Morot
2 st
Rotselleri
200 g
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olja
½ msk
Curry
½ förp
Vatten
2½ dl
Kycklingbuljong
1 påse
Torkad dragon
½ förp
Kycklingfilé
300 g
Milda mat 4%
2½ dl
Majsstärkelse
½ msk
Salt
Svartpeppar
Surdegspavé
2 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 497 kcal
- Fett: 12 g
- Kolhydrater: 54 g
- Protein: 43 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 180°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Skala och tärna morötter och rotselleri i små tärningar. Strimla gul lök och finhacka vitlök. Skiva selleristjälk tunt. Skär kycklingfilé i mindre bitar, ca 2x2 cm.
Tillaga surdegspavé enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp neutral olja i en rymlig kastrull och fräs morötter, rotselleri och gul lök ca 5 min. Tillsätt vitlök, curry och salt, fräs ytterligare ca ½ min.
Tillsätt vatten, kycklingbuljong och torkad dragon. Koka upp och sjud ca 5 min. Tillsätt kyckling. Sjud under lock ca 5 min, tills kycklingen är klar och rotfrukterna mjuknat något.
Blanda ner Milda mat och majsstärkelse (utblandat i lika delar vatten). Koka upp och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Lägg upp kycklingsoppan i djupa skålar och servera med surdegspavé.
Smaklig måltid!