Fetaostfyllda nötfärsbiffar i tomatsås
17
Points®värde per portion

Fetaostfyllda nötfärsbiffar i tomatsås

Rätten saknar betyg
Under 45 min
9 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
Potatis
400 g
Morot
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
½ tsk
Salt
Nötfärs
250 g
Vitlök
1+1 klyfta
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Fetaost
50 g
(Mjölk)
Olivolja
¾ tsk
Pizzasås
1 förp
Vatten
½ dl
Örtmix
¼ förp
Tomat
1 st
Mixsallad
65 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 548 kcal
  • Fett: 24 g
  • Kolhydrater: 48 g
  • Protein: 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta potatis och morot. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja och lite salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
Blanda nötfärs, pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar i en bunke. Smula ner fetaost och forma till 4 mindre biffar.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Bryn biffarna ca 3 min per sida, tills de har fått fin färg. Tillsätt pressad vitlök, torkad oregano och torkad timjan, stek ytterligare ca 1 min.
Rör ner pizzasås och vatten. Koka upp och sjud tills biffarna är helt genomstekta och tomatsåsen kokat in något. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
Dela tomat i mindre bitar. Servera grekiska biffar i tomatsås med rostade rotfrukter, tomat och mixsallad.
Smaklig måltid!