17
Points®värde per portion
Fetaostfyllda nötfärsbiffar i tomatsås
Rätten saknar betyg
Under 45 min
9 Ingredienser
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
Potatis
400 g
Morot
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
½ tsk
Salt
Nötfärs
250 g
Vitlök
1+1 klyfta
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Fetaost
50 g
Olivolja
¾ tsk
Pizzasås
1 förp
Vatten
½ dl
Örtmix
¼ förp
Tomat
1 st
Mixsallad
65 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 548 kcal
- Fett: 24 g
- Kolhydrater: 48 g
- Protein: 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta potatis och morot. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja och lite salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
Blanda nötfärs, pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar i en bunke. Smula ner fetaost och forma till 4 mindre biffar.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Bryn biffarna ca 3 min per sida, tills de har fått fin färg. Tillsätt pressad vitlök, torkad oregano och torkad timjan, stek ytterligare ca 1 min.
Rör ner pizzasås och vatten. Koka upp och sjud tills biffarna är helt genomstekta och tomatsåsen kokat in något. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Dela tomat i mindre bitar. Servera grekiska biffar i tomatsås med rostade rotfrukter, tomat och mixsallad.
Smaklig måltid!