Röd kikärtscurry med kokosmjölk och koriander
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan

Röd kikärtscurry med kokosmjölk och koriander

Rätten saknar betyg
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Olja
    • vatten
    • socker
    • salt
    Champinjoner
    125 g
    Rödlök
    ½ st
    Ingefära
    ½ bit
    Kikärtor
    1 förp
    Olja
    Röd currypasta
    1 - 2 msk
    Vitlök
    2 klyfta
    Coconut cream
    1 förp
    Vatten
    2½ dl
    Socker
    ½ tsk
    Grönsaksbuljong
    ½ påse
    Röd paprika
    1 st
    Lime
    ½ st
    Salt
    Jasminris
    135 g
    Lime
    ½ st
    Koriander
    10 g
    Näringsinnehåll per portion
    • Energi: 556 kcal
    • Fett: 16 g
    • Kolhydrater: 85 g
    • Protein: 18 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Tips från kocken:

    Tänk på att currypastan är stark. Smaka dig fram till lagom hetta!

    Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
    Kvarta champinjoner. Skär rödlök i tunna klyftor. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Häll av och skölj kikärtor.
    Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta och fräs svamp, lök, ingefära, röd currypasta och pressad vitlök ca 3 min.
    Tillsätt kikärtor, coconut cream, vatten, socker och smulad grönsaksbuljong. Sjud under lock ca 5 min.
    Strimla röd paprika. Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Rör ner paprika, limeskal och pressad limesaft i grytan. Smaka av med lite salt.
    Skär resten av limen i klyftor och grovhacka koriander. Toppa kikärtscurryn med koriander och servera med jasminris och limeklyftor.
    Smaklig måltid!