Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan
Röd kikärtscurry med kokosmjölk och koriander
Rätten saknar betyg
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- vatten
- socker
- salt
Champinjoner
125 g
Rödlök
½ st
Ingefära
½ bit
Kikärtor
1 förp
Olja
Röd currypasta
1 - 2 msk
Vitlök
2 klyfta
Coconut cream
1 förp
Vatten
2½ dl
Socker
½ tsk
Grönsaksbuljong
½ påse
Röd paprika
1 st
Lime
½ st
Salt
Jasminris
135 g
Lime
½ st
Koriander
10 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 556 kcal
- Fett: 16 g
- Kolhydrater: 85 g
- Protein: 18 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att currypastan är stark. Smaka dig fram till lagom hetta!
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Kvarta champinjoner. Skär rödlök i tunna klyftor. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Häll av och skölj kikärtor.
Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta och fräs svamp, lök, ingefära, röd currypasta och pressad vitlök ca 3 min.
Tillsätt kikärtor, coconut cream, vatten, socker och smulad grönsaksbuljong. Sjud under lock ca 5 min.
Strimla röd paprika. Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Rör ner paprika, limeskal och pressad limesaft i grytan. Smaka av med lite salt.
Skär resten av limen i klyftor och grovhacka koriander. Toppa kikärtscurryn med koriander och servera med jasminris och limeklyftor.
Smaklig måltid!