Tomatbräserad fläskkotlett med risoni och persilladeyoghurt
15-20

Tomatbräserad fläskkotlett med risoni och persilladeyoghurt

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • svaveldioxid,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • neutral olja
  • vatten

Fläskkotletter

Skivad fläskkotlett
250 g
Salt
Svartpeppar
Neutral olja

Tomatsås

Tomat
3 st
Tomatpuré
1 förp
Örtmix
1 förp
Vatten
1½ dl

Persilladeyoghurt

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Persillade (Svaveldioxid)
½ påse
Salt
½ krm

Risoni

Risoni (Vete)
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 543 kcal
  • Fett 14 g
  • Kolhydrater 66 g
  • Protein 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 5.
  2. Förberedelse tomatsås: Tärna tomat
  3. Fläskkotletter: Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek fläskkotletterna ca 2 min per sida. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Lägg över på en tallrik. Spara stekpannan.
  4. Tomatsås: Lägg ner tomaterna i den använda stekpannan. Tillsätt tomatpuré, vatten och örtmix. Koka ca 2 min. Lägg tillbaka fläskkotletterna i stekpannan med tomaterna och sjud ca 5 min, tills de är helt genomstekta.
  5. Koka risoni enligt anvisning på förpackningen.
  6. Persilladeyoghurt: Lägg matyoghurt i en liten skål och blanda med persillade och salt.
  7. Servera tomatbräserade fläskkotletter med risoni och persilladeyoghurt.