Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- svaveldioxid,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- svartpeppar
- neutral olja
- vatten
Fläskkotletter
Skivad fläskkotlett
250 g
Salt
Svartpeppar
Neutral olja
Tomatsås
Tomat
3 st
Tomatpuré
1 förp
Örtmix
1 förp
Vatten
1½ dl
Persilladeyoghurt
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Persillade (Svaveldioxid)
½ påse
Salt
½ krm
Risoni
Risoni (Vete)
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 543 kcal
- Fett 14 g
- Kolhydrater 66 g
- Protein 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 5.
- Förberedelse tomatsås: Tärna tomat
- Fläskkotletter: Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek fläskkotletterna ca 2 min per sida. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Lägg över på en tallrik. Spara stekpannan.
- Tomatsås: Lägg ner tomaterna i den använda stekpannan. Tillsätt tomatpuré, vatten och örtmix. Koka ca 2 min. Lägg tillbaka fläskkotletterna i stekpannan med tomaterna och sjud ca 5 min, tills de är helt genomstekta.
- Koka risoni enligt anvisning på förpackningen.
- Persilladeyoghurt: Lägg matyoghurt i en liten skål och blanda med persillade och salt.
- Servera tomatbräserade fläskkotletter med risoni och persilladeyoghurt.