Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- smör
- vatten
- salt
- socker
- svartpeppar
Bulgur
Bulgur (Vete)
125 g
Ajvarstekt kyckling
Minutfilé
300 g
Gul lök
1 st
Smör (Mjölk)
1 msk
Ajvar relish
1 förp
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Vatten
½ dl
Salt
½ tsk
Socker
1 krm
Svartpeppar
Gurka
Snackgurka
1 st
Rödlök
1 st
Fetaost (Mjölk)
50 g
Näringsvärde per portion
- Energi 607 kcal
- Fett 25 g
- Kolhydrater 48 g
- Protein 48 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Bulgur: Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
- Ajvarstekt kyckling: Dela varje minutfilé en gång på längden. Klyfta gul lök.
- Hetta upp smör i en stekgryta och stek kyckling på hög värme ca 2 min. Tillsätt lök och fräs ytterligare ca 1 min. Häll på ajvar, vispgrädde och vatten. Krydda med salt, socker och lite nymald svartpeppar. Låt puttra ca 5 min under lock.
- Gurk- och fetaostsallad: Skär snackgurka i stora bitar. Skiva rödlök tunt. Lägg i en skål och blanda med lite olivolja, vitvinsvinäger och nymald svartpeppar. Smula fetaost över.
- Servera ajvarstekt kyckling med bulgur och gurk- och fetaostsallad.