20-30
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan
Vegetarisk bowl med snabbkimchi, vegetarisk färs och sesamfrön
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- sesamfrön
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- socker
- vitvinsvinäger
- vatten
- neutral olja
Snabbkimchi
Salladskål
300 g
Vitlök
1 klyfta
Socker
½ msk
Japansk soja (Sojabönor)
⅓ förp
Vitvinsvinäger
2 msk
Malen ingefära
1 tsk
Srirachasås
1 förp
Gurksallad
Gurka
1 st
Vitvinsvinäger
1 tsk
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Asiatisk färs
Vatten
1 ½ dl
Japansk soja (Sojabönor)
⅔ förp
Majsstärkelse
1 tsk
Chili flakes
½-1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Sesamfrön (Sesamfrön)
½ förp
Champinjoner
125 g
Neutral olja
Vegetarisk färs
1 förp
Till servering
Jasminris
135 g
Näringsvärde per portion
- Energi 644 kcal
- Fett 24 g
- Kolhydrater 78 g
- Protein 28 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Snabbkimchi: Strimla salladskål grovt. Lägg i en bunke och tillsätt pressad vitlök, socker, japansk soja, vitvinsvinäger, malen ingefära och srirachasås. Blanda ordentligt, gärna med händerna, så att salladskålen mjuknar.
- Gurksallad: Tärna gurka och lägg i en skål. Blanda med vitvinsvinäger och sesamfrön.
- Asiatisk färs: Blanda vatten, japansk soja, majsstärkelse, chili flakes, pressad vitlök och sesamfrön i en liten skål.
- Kvarta champinjoner. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek svamp och vegetarisk färs ca 6 min. Rör ner sojablandningen i pannan och låt koka ihop ca 1 min.
- Lägg jasminris i två skålar. Toppa med asiatisk färs, snabbkimchi och gurksallad.