Vegetariskt
Asiatisk mangosallad med pankopannoumi
4.12 (580)
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Selleri·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Socker
- vetemjöl
- ägg
- olja
Mango
1 st
Selleristjälk
2 st
Röd chili
½ st
Mynta
20 g
Socker
1 msk
Japansk soja
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Lime
1 st
Pannoumi
1 förp
Vetemjöl
½ dl
Ägg
1 st
Panko
1 dl
Olja
Jasminris
135 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 700 kcal
- Fett: 28 g
- Kolhydrater: 83 g
- Protein: 29 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skala, kärna ur och tärna mango i cm-stora bitar. Strimla selleristjälk i tunna stavar. Finhacka röd chili. Strimla mynta.
Lägg socker, japansk soja, chili, pressad vitlök och pressad limesaft i en bunke och rör tills sockret löst sig. Vänd ner grönsakerna i dressingen.
Skär varje pannoumiburgare i 4 bitar. Lägg vetemjöl i en skål. Vispa upp ägg i en annan skål. Häll panko i en tredje skål. Vänd osten först i mjöl, sedan i ägg och sist i panko.
Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek osten runt om ca 2 min, tills den fått fin färg.
Servera pankopannoumi med mangosallad och jasminris.
Smaklig måltid!