Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- sojabönor,
- svaveldioxid,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- smör
- salt
- vetemjöl
- vatten
- svartpeppar
Gräddig nötfärsgryta
Champinjoner
125 g
Rödlök
1 st
Smör (Mjölk)
Nötfärs
250 g
Salt
1 krm
Vetemjöl (Vete)
2 tsk
Vatten
2 dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
½ förp
Persillade (Svaveldioxid)
½ påse
Svartpeppar
Rödbetor
Kokt rödbeta
1 förp
Smör (Mjölk)
½ msk
Salt
Till servering
Småpotatis
400 g
Näringsvärde per portion
- Energi 612 kcal
- Fett 29 g
- Kolhydrater 56 g
- Protein 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
- Gräddig nötfärsgryta: Dela champinjoner och strimla rödlök. Hetta upp lite smör i en stekgryta och bryn svampen ca 2 min. Tillsätt nötfärs, löken och salt, stek ytterligare ca 5 min. Pudra över vetemjöl. Blanda ner vatten, vispgrädde och kinesisk soja. Koka ca 8 min. Tillsätt persillade och smaka av med salt och nymald svartpeppar.
- Rödbetor: Dela rödbetor i mindre bitar. Smält smör i en kastrull på medelvärme och tillsätt rödbetor. Låt rödbetorna bli varma, smaka av med lite salt.
- Servera gräddig nötfärsgryta med rödbetor och kokt potatis.