Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- sesamfrön,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- salt
- socker
- vatten
Wok
Grön chili
½ st
Pak choy
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Neutral olja
Fläskfärs
250 g
Malen ingefära
½ tsk
Salt
Vitlök
1 klyfta
Lime
1 st
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Socker
1 ½ tsk
Vatten
1 dl
Majsstärkelse
½ msk
Till servering
Jasminris
135 g
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Snackgurka
1 st
Näringsvärde per portion
- Energi 671 kcal
- Fett 29 g
- Kolhydrater 72 g
- Protein 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Wok: Strimla grön chili tunt. Strimla pak choy grovt. Klyfta bananschalottenlök.
- Hetta upp neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna och fräs fläskfärs ca 4 min, krydda med lite salt och malen ingefära. Tillsätt pressad vitlök, lök, chili (spara lite till servering) och pak choy. Fräs ytterligare ca 2 min, tills färsen är helt genomstekt.
- Tillsätt pressad limesaft, kinesisk soja, socker och vatten. Blanda ut majsstärkelse med vatten och rör ner i pannan. Koka ihop ca 2 min.
- Dela gurka i bitar. Toppa woken med sesamfrön och resten av den strimlade chilin. Servera med jasminris och gurka.