Pasta pesto med räkor, ruccola, cocktailtomater och parmesan
4.14 (614)
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Kräftdjur·
- Vete·
- Cashewnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- pastavatten
Citron
½ st
Zucchini
½ st
Olivolja
Cocktailtomater
250 g
Salt
½ tsk
Vitlök
2 klyfta
Chili flakes
1 krm
Linguine
200 g
Pesto genovese
⅖ förp
Räkor
1 förp
Pastavatten
½ dl
Ruccola
30 g
Parmesanost
1 bit
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 623 kcal
- Fett: 21 g
- Kolhydrater: 77 g
- Protein: 32 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara ca ½ dl av kokvattnet när du häller av pastan.
Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Tärna zucchini i cm-stora bitar. Grovhacka ruccola. Finriv parmesanost. Häll av räkor.
Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Fräs zucchini och cocktailtomater på hög värme ca 4 min. Krydda med salt. Tillsätt citronskal, pressad vitlök och chili flakes (efter egen smak). Ta från värmen.
Blanda avhälld pasta med de frästa grönsakerna, pesto genovese, det sparade pastavattnet och räkor.
Blanda finriven parmesanost med hackad ruccola. Klyfta den skalade citronhalvan. Toppa pasta pesto med ruccola och parmesan. Servera med citronklyftor.
Smaklig måltid!